Viering 5 april 2020

Welkom!

om te beluisteren klik op het driehoekje hieronder links

Woord van welkom

U kunt de dienst nu stap voor stap in uw eigen tempo volgen zoals deze hieronder te zien is. Dat kan op een computer, maar ook op een smartphone of tablet.

Het zou mooi zijn als u de dienst zondagmorgen 5 april om 11:00 uur start. Als iedereen dat doet, zijn we op hetzelfde tijdstip met elkaar verbonden.

Wilt u uitleg over extra mogelijkheden? Klik dan hier

Kies een rustige plek en steek een kaars aan

Openingslied: Heer, herinner U de namen

Dit lied laat ons stilstaan bij al degenen die in de achterliggende weken overleden zijn. Wij hoorden de cijfers, maar achter die cijfers zitten namen

Wees een moment stil

Bemoediging

Spreek luidop de woorden:
Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft

Psalm 27

Gebed

Gebed

Inleiding op het lied Aberystwyth

Inleiding op lied Aberystwyth

Klik hier om het lied te horen

Evangelielezingen

Mattheüs 26, 1-13
Mattheüs 26, 36-46

Lied Erbarme dich


Overdenking
klik hieronder op het driehoekje

Overdenking zondag 5 april 2020

Lied Ik zal er zijn

Gebeden

Onderstaande gebeden zijn een reactie op de vraag:
Wat zou jij bidden als naar de intensive care gebracht moest worden?

Lezen en luisteren we naar elkaars gebeden en bidden we voor elkaar, voor onze geliefden en voor de noden in de wereld …
Danken we voor al het goede wat we ontvangen als uit Gods hand, dat we elkaar mogen kennen en dat wat ons bezig houdt kunnen delen …

Geert

Ik heb dit reeds meegemaakt en ik reageerde met de woorden uit het Onze Vader: Uw wil geschiede.

Jeff

Dat is heel simpel: Oh Lord, hope they know I did NOT vote for Brexit!

Marja

Zoals sommigen van jullie weten, ben ik opgegroeid in een gezin dat vijandig stond tegenover het Chr. geloof. Maar op m’n 29e heeft de Here Jezus tot me gesproken en ben ik tot geloof gekomen in Hem. Nu was het eerst niet gemakkelijk om de leer van de bijbel te leren kennen en begrijpen. Ik was nog niet zo lang gelovig, toen er een moment kwam dat ik last kreeg van angst voor de dood. Ik lag er s’nachts wakker van. Daarna vond ik een tekst in Openbaringen 1 :18. De Here Jezus zegt daar “Ik ben levend tot in alle eeuwigheden en Ik heb de sleutels van de dood en het dodenrijk. Dit nam mijn angst helemaal weg. Dus als ik op sterven zou liggen dan zou ik zeggen: Here Jezus ik blijf bij U. U hebt de sleutels. ?
Adelheid

Dina

Moest ik naar intensieve care gebracht worden zou ik bidden: God, laat me aub niet dood gaan maar als het toch moet gebeuren laat het dan vlug voorbij zijn en zorg voor al diegenen die achterblijven en die ik liefheb.

Marie-Jeanne

Als ik naar de intensive care gebracht zou worden, dan zou ik erin berusten. Uiteraard zou ik wel angstig zijn en dat niet vooral mezelf, maar eigenlijk vooral voor mijn man, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden die ik eventueel zou moeten achterlaten. De kracht om te berusten en te vertrouwen op de uitkomst – wat die ook moge zijn – zou ik vooral putten uit mijn besef dat ik in de mate van het mogelijke mijn best heb gedaan en dat ik de mensen graag zag.
Alida

Luc

Als ik naar de intensive care zou worden gebracht dan zou ik weliswaar bang zijn om al te veel te lijden, maar anderzijds zou ik erop vertrouwen dat het eender hoe goed komt, wat de afloop ook moge zijn en ongeacht een leven vol continu vallen en opstaan en vol zoeken en twijfels en pogen om het goed te doen met en voor de medemens.
Uiteindelijk vertrouw ik erop dat ik tot mijn uiteindelijke bestemming zal komen en dat het daar wel tof zal zijn en wellicht heel anders dan eender welk beeld die ik er ooit van gemaakt heb. Ik zal weliswaar vol verdriet zijn voor al de geliefden en vrienden die ik moet achterlaten.
Andries

Micheline

Mijn Vader in de hemel, God van Israël, U bent mijn God, mijn Herder, deze omstandigheden zijn in uw handen. Al mijn vertrouwen is in U. In Jeshua zijn naam


Hoor ons bidden God en luister; wees nabij in licht en duister


Slotgebed

Slotgebed

Lied Wenn ich einmal soll scheiden

https://youtu.be/tgKmBNcJm5w

Gezongen zegen

Een Vredesgroet door een kindermond

8 gedachten op “Viering 5 april 2020

 1. Een heel fijne overdenking,troost biedend.Zo empatisch,dank u Henk Jan.

 2. Lieve Andries, Henk-Jan.. Hoe zinvol hebben jullie en anderen in deze tijden van isolatie het nabij-zijn nieuwe betekenis gegeven, anders maar zo mooi ingevuld.. Een digitale viering met warme woorden van Henk-Jan, verwijzende naar de ongelooflijke troost van Bachs muziek, zeer terecht.. De schoonheid die uit vele vormen van kunst uitgaat, waar de boodschap in deze tijden zalf voor de ziel is en rust brengt in deze onvoorspelbare tijden, daar mogen we niet aan voorbijgaan. En laat die boodschap nu net een Passie zijn, waar we weten niet alleen te zijn met pijn en verdriet, angst.. Maar Hij naast ons verblijft, in ons “kot”, wachtend, hopend, wetend dat alles goed komt… Lieve groet en bedankt !

 3. Heel mooi hoe delen uit de Matthäus-Passion een plek krijgen in de viering!
  Henk Jan en allen die eraan meegewerkt hebben bedankt!

 4. Wat een verzorgde dienst zowel qua woord als muziek. Niet enkel de prachtige muziek van Bach maar ook de overige muziekkeuze was bijzonder. Het meest ontroerende was voor mij dat kleine meisje van 5 jaar dat zo vanuit hart en overtuiging haar lied bracht. Van harte dank Henk Jan voor jouw inzet in deze. We hebben ervan genoten.

 5. Lieve broer,
  Dank u voor de uitnodiging om de online dienst te volgen van de Protestantse gemeente van Oostende. Tevens zijn we dankbaar voor de talentrijke wijze waarop je de noten van het Matthäus-Passion voor ons hebt vertaald. In jouw overdenking laat je ons duidelijk meevoelen hoe hard Jezus in droefheid heeft geleden. Maar terstond mochten we beseffen hoe krachtig het gebed aan de Vader wel kan zijn. Inderdaad want na Zijn gebed beval Hij zijn discipelen : ‘Slaap nu maar en rust’, in de overtuiging dat Hij het zal volbrengen. Onwillekeurig deed het me denken aan mama in het verzorgingstehuis, door corona geïsoleerd van de familie. Gelukkig is er de kracht van het gebed en wat goed dat we in overtuiging kunnen zingen ‘Ik zal er zijn’.
  Bovendien zien we ernaar uit om zondag aanstaande uit volle borst te kunnen meezingen dat het graf Hem niet heeft kunnen houden.
  Groetjes in de Here,
  Staf en Rita

 6. Hallo,

  Genoten van alle muziek, zang, gebed, gelezen en gesproken woorden.

  Groet Els en Jan

Reacties zijn gesloten.